ВМРО-ДПМНЕ за изборите се рекламирала 157 часа, а СДСМ 65 часа

by fokus 20:02
20:02

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни услуги денеска објави дека во изборната кампања за локалните избори коалицијата предводена од ВМРО ДПМНЕ се рекламирала најмногу, односно 157 часа.

По ВМРО-ДПМНЕ следува СДСМ со драстично помалку часа поминати на телевизиските екрани во вид на реклами. СДСМ се рекламирала 65 часа.

- Advertisements -

Според мониторингот за платеното политичко рекламирање што го спроведе АВМУ, ДУИ во медиумите се рекламирала 13 часа, а БЕСА 9 часа.

Од телевизиите на државно ниво, најмногу реклами се емитувани на ТВ Нова и на ТВ Сител.

Поврзани новости