ВМРО-ДПМНЕ тргнува од Охрид, СДСМ од Прилеп

by fokus 12:09
12:09

Во понеделник на 21 ноевмри и официјално започнува изборната кампања. Тогаш партиите ќе ги имаат првите митинзи.

ВМРО-ДПМНЕ традиционално првиот митинг ќе го одржи во Охрид, додека опозициската СДСМ ќе стартува од Прилеп, објавува МЕТА.

- Advertisements -

Коалицијата ВМРО за Македонија наместо во понеделник, кампањата ќе ја почне во вторник, за да не се поклопи со ВМРО-ДПМНЕ, бидејќи и тие првиот митиниг ќе го имаат во Охрид.

ДУИ ќе започне од Липково, а митинзите во текот на кампањата ќе ги држат во затворени места. ФРОДЕМ ќе стартува од хотелот Континентал.

 

Поврзани новости