ВМРО-ДПМНЕ се заканува: Погрешната употреба на парите на Сорос ќе наиде на соодветен одговор

by fokus

ВМРО-ДПМНЕ оценува дека СОРОС во Македонија досега има доделено стотина милиони евра на организации преку кои се плаќаат луѓе кои поттикнуваат насилства.

-Сега сме сведоци на обид нови 9,5 милиони евра да се делат од касата на СОРОС/СДСМ во Македонија. Секој обид овие средства да се употребат за подривање на нашиот правен и уставен систем ќе наиде на соодветен одговор, се вели во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

Тие додаваат дека граѓаните на демократски избори ја искажале својата волја, а десороизацијата е неизбежна.

Поврзани новости