ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ за 4 месеци ја доведе Македонија пред банкрот

by Фокус 10:34
10:34

Катастрофалните економски политики на владата на СДСМ и Зоран Заев во овие 4 месеци ја доведоа Македонија да оди кон банкрот,реагираа од ВМРО-ДПМНЕ.

„Лошите макроекономски показатели станаа општ тренд. Имаме во континуитет пад на индустриското производство за 5.3 проценти, пад на странските директни инвестиции, пад на прометот во индустријата и градежништвото. Во Македонија веќе не се слушаат добри вести за економски напредок, туку исклучиво негативни вести за тоа колку назадувала државата. Македонија оди кон банкрот. Констатирање за тоа имаше и Народната Банка на Република Македонија. Пад за 1.6 отсто се забележа во активноста на банките, надополнето со пад на БДП“, велат од ДПМНЕ.

- Advertising -

Од таму додаваат дека поради лошата економска ситуација фирмите и компаниите се потешко се одлучуваат да инвестираат и земат кредит, што ќе значи помалку пари за компаниите, а со самото тоа и за вработените.

Поврзани новости