ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ предизвикува вознемиреност кај студентите

by Фокус

Откако СДСМ излезе денеска и потврди дека е против екстерното тестирање, веднаш со соопштение се огласија и од владејачката партија. Тие тврдат дека опозицијата манипулира со студентите.

– Екстерниот испит кој СДСМ тврди дека треба да се полага е манипулација и невистина. Се работи за идеја за државен испит кој е премногу различен од екстерното полагање. Тие на тој начин предизвикуваат вознемиреност кај студентите, а со единствена цел да ги злоупотребат и искористат во партиски и политички агенди – се наведува во соопштението.

Поврзани новости