ВМРО-ДПМНЕ повторно бара нови избори

by Fokus

ВМРО-ДПМНЕ и денеска побара што поскоро да се организираат избори за да се надмине политичката криза.

– Со секој изминат ден станува се појасно дека граѓаните нема да дозволат Македонија да биде водена од тиранска влада која ќе реализира тирански платформи. Народот на 11-ти декември не гласаше ниту за нов закон за јазици со кој што албанскиот ќе стане официјален на цела територија, ниту за двојазични банкноти или двојазични униформи. Народот не гласаше за отварање дебати за менување на химната, грбот и знамето, ниту за осуда на наводниот геноцид врз Албанците – се наведува во партиското соопштение.

 

Поврзани новости