Влатко Стефановски и Амет Шериф – добитници на наградата „11 Октомври“ за 2017

by Fokus 14:21
14:21

Годинашни добитници на државната награда „11 Октомври“ за животно дело се музичкиот уметник Влатко Стефановски во областа на културата и уметноста, и историчарот, проф. д-р Амет Шериф – во областа на науката и образованието.

Одлуката ја донесе Одборот за доделување на наградата „11 Октомври“ под претседателство на академик Митко Маџунков.

- Advertisements -

Наградата на добитниците ќе им биде врачена на 11 Октомври 2017 година во 12 часот во Собранието на Република

Поврзани новости