Власта не запира – уште 350.000 евра за реклами

by Фокус 14:59
14:59

Владата продолжува со трошење на буџетските пари за реклами. Според последните објави на Бирото за јавни набавки, склучен е договор со друштвото за маркетинг „Њу момент њу идеас компани“ во вредност околу 232 илјади евра кои ќе бидат потрошени за подготовка и реализација на медија план, закуп на медиумски простор за електронски и печатени медиуми и внатрешно и надворешно рекламирање.

Иако овие пари се плаќаат од буџетот, медија-плановите остануваат тајна – за Генералниот секретаријат на Владата тие се класифицирани информации и само лице со безбедносен сертификат може да види во кои медиуми ќе бидат објавувани рекламите на власта.

- Advertisements -

Освен овие 232 илјади евра, Генералниот секретаријат одвоил дополнителни 120 илјади евра за емитување на соопштенија и спотови на видео бим.

Поврзани новости