Власта на ВМРО-ДПМНЕ со кампања ќе се бори против говорот на омраза

by Фокус 15:21
15:21

Агенцијата за млади и спорт ќе биде координатор на националната кампања против говорот на омраза, која ја предвидува програмата на ВМРО-ДПМНЕ, „Проверено“.

Целта на кампањата ќе биде да се подигне свеста за последиците од говорот на омраза, во фокусот ќе бидат младите, а како краен рок за спроведување на проектот е предвидена 2015 година.

- Advertisements -

Поврзани новости