Власта и опозицијата едногласно ги усвоија законите за четвртиот сет мерки

by fokus 15:53
15:53

Пратениците од власта и од опозициција на денешната собраниска седница ги изгласаа законите  кои се однесуваат на  четвртиот сет антикризни мерки. Со нив ранливите категории ќе добијат помош од по 6000 денари, а финансиска подршка ќе има и за  лозарите.

Граѓаните со ниски примања,самохраните родители, децата без родители, филмските работници и уметници ќе добијат помош од државата од по 6000 денари кои ќе треба да ги потрошат најдоцна до 25 декември.

- Advertisements -

Пратениците од опозицијата порачаа дека секогаш ќе подржуваат зкаони кои се од интерес за граѓаните.

Поврзани новости