Владата зеде 5 милиони евра данок од донациите за поплавените

by fokus 22:00
22:00

Владата од парите од Црвениот крст како данок повлече 10 отсто или 1 420 денари од секое семејство зафатено од поплавите во скопско.

На овој начин владата повлекла вкупно 5 милиони евра, рече Генералниот секретар на Црвениот крст Саит Саити.

Инаку, од донации вкупно 3 515 семејства добиле по 13 000 денари помош. Саити вели дека во Црвен крст има резерви од донациите за уште околу 300 семејства, кои можат да се пријават во  наредните денови.

Поврзани новости