Владата заедно со УНПФА ќе ја намалува смртноста кај мајките и новороденчињата

by fokus 21:40
21:40

Владата на РМ и УНПФА ќе потпишат договор за заеднички придонес за примена на дел од мерките за намалување на смртноста на мајките и на новороденчињата, соопшти владината прес-служба по денешната 66. седница.

– Владата како материјал за информирање ја разгледа и ја усвои Информацијата за потпишување на договор за заеднички придонес помеѓу Владата на Република Македонија и УНФПА за имплементирање на дел од мерките за намалување на смртноста на мајките и на новороденчињата, се наведува во соопштението на Владата.

Поврзани новости