Владата утре ќе земе нов заем од речиси 11 милиони евра

by fokus 11:26
11:26

Министерството за финансии најави дека утре има закажано да земе нов заем од домашните кредитори во износ од  10,8 милиони евра.

Според најавата, Владата  ќе побара 4,87 милиони евра преку 12-месечни државни записи и уште 5,93 милиони евра преку 15-годишни државни обврзници.

По последното задолжување, опозицијата обвини дека  јавниот долг достигнал над 50 отсто од БДП.

Поврзани новости