Владата се оградува со ограда од ковано железо

by Фокус 18:40
18:40

Околу задниот дел на Владата забрзано се поставува ограда од ковано железо и бетонски столбови, пренесува порталот A1 ОН. Ова е првпат владиниот објект кој откако е изграден е отворен, сега да се оградува.

Според планот на сегашната власт, новиот  барокно-неокласичен изглед на владината зграда ќе се финишра со поставување на ваква ограда околу целиот објект, со што целиот ќе биде затворен.

- Advertisements -

Поставувањето на оградата од ковано железо околу Владата чини 700.000 евра, а проектот го гради скопската градежна компанија Бауер БГ. Оваа компанија е ангажирана на повеќе проекти финансирани од државата, меѓу кои и реконструцијата на фасадата на Владата и новата ограда на мостот Гоце Делчев.

Поврзани новости