Владата наложи формирање на „Анасамбл за албански народни ора и песни во Република Македонија“

by fokus 21:08
21:08

Прес службата на Владата информираше дека на денешната седница ја разгледа и ја усвои Информацијата за потребата од основање нова Национална установа „Анасамбл за албански народни ора и песни во Република Македонија“- Скопје.

Владата го задолжила Министерството за култура во рок од 30 дена да подготви и до Владата на Република Македонија да достави одлука за основање Национална установа „Анасамбл за албански народни ора и песни во Република Македонија“.

Поврзани новости