Владата на седница одлучувала за државјанството на Викторија Лоба

by fokus

На владината седница што се одржа во петокот, министрите одлучувале за државјанството на Викторија Лоба. На дневниот ред било барањето на пејачката да и се одобри државјанство на Република Македонија.

Секое барање за државјанство на поединец мора прво да помине на владина седница. Пејачката Лоба е родена во Русија, но со години години живее и твори во Македонија каде е долго време присутна на поп естрадата.

Поврзани новости