Владата на рати ќе ги обесштетува поплавените

by fokus 19:29
19:29

Владата денеска донела одлука за целосно обештетување на семејствата кои беа зафатени  во поплавите кои се случија во август годинава.

– Процесот на исплата ќе се одвива во 4 транши, а во првата се опфатени 947 премети за кои се одвоени 118 милиони денари. Според апроксимативната вкупна бројка на предмети ова значи дека со првата исплата ќе бидат опфатени околу 25 отсто од предметите – истакна портпаролот на владата, Александар Ѓорѓиев кој додаде дека траншите ќе се исплаќаат во октомври и ноември.

Тој рече дека на оние граѓани на кои им бил исплатен аванс истиот во износ од 30.000 денари ќе биде одземен од целосното обесштетување, а оние кои не добиле аванс ќе бидат одеднаш обесштетени.

Поврзани новости