Владата ќе бара странски кредити за изградба на гасоводите Гостивар-Кичево и Свети Николе-Велес

by fokus 19:39
19:39

Владата на денешната 150-та седница ја разгледа и усвои информацијата за динамиката и финансиските средства за реализација на проектите за изградба на магистрални гасоводи на делниците Гостивар-Кичево и Свети Николе-Велес.

Министерството за финансии во соработка со МЕР АД Скопје, согласно владината одлука, треба да се обратат до меѓународни финансиски институции и билатерални кредитори со барање за обезбедување на средства во вид на заем обезбеден со државна гаранција за финансирање на проектите за изградба на овие магистрални гасоводи.

- Advertisements -

Владата, во рамки на денешната седница, ја разгледа и усвои и информацијата за Програмата на економски реформи 2020-2022 година со Акциски план за реализација на препораките усвоени на Економско – финансискиот дијалог во мај 2019 година.

Поврзани новости