Владата ќе се откаже од ДДВ-то од донациите за поплавените Србија и БиХ

by Фокус 16:08
16:08

Владата утре на седница ќе донесе одлука со која ќе се откаже од ДДВ-то кое државата го добива од паричните донации за поплавените балкански држави и тие пари ќе ги пренамени како нова донација.

Само до 12 часот денеска граѓаните на Македонија преку телефонските линии на трите мобилни оператори собраа близу 120.000 евра и по оваа мерка тие сите ќе бидат наменети за жртвите од поплавите.

- Advertisements -

Поврзани новости