Владата ја проследи предлог-преговарачката рамка до Собранието

by Фокус 15:58
15:58

Владата на денешната седница ја разгледа информацијата од Министерството за надворешни работи за предлог-преговарачката рамка за Република Северна Македонија со ЕУ, претставена од Француското претседателство со Европската Унија.

На седницата, како што информираа од Илинденска, Владата одлучила предлог-преговарачката рамка да ја проследи до Собранието на разгледување и донесување понатамошни заклучоци.

Поврзани новости