Владата ја оцени негативно работата на МРТ

by fokus 10:15
10:15

Годишниот извештај на Македонската радио телевизија за 2017 година доби негативно мислење од Владата на вчерашната седница. Владата вчера одлучила да даде негативно мислење и на годишниот извештај за работата на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги.

Вака оценетите извештаи се проследуваат до Собранието каде треба да бидат изгласани. Со оглед на мислењето кое го даде Владата, се очекува пратениците да не ги одобрат.

- Advertisements -

Поради тоа може и да се очекува од првите луѓе на МРТ и АВМУ да биде побарана оставка или да бидат разрешени. Овие институции се уште ги водат кадри на ВМРО-ДПМНЕ.

Поврзани новости