Владата го усвои предлог-законот со кој рударите порано ќе одат во пензија

by fokus 18:42
18:42

Владата на денешната седница го усвои предлог – законот за изменување и дополнување на Законот за пензиско и инвалидско осигурување, со којшто се намалува старосната граница за пензионирање на рударите.

Откако министерството за труд и социјална политика ќе го достави законот и истиот ќе биде изгласан во Собранието на Република Македонија, рударите ќе можат да остварат право на старосна пензија и со навршување на 40 години стаж за мажи и 35 години пензиски стаж за жени.

- Advertisements -

Поврзани новости