Владата да ја укине поддршката за семејството на Тоше Проески, зашто било против ВМРО?!

by Фокус

Миле Јанакиески и кажува на неговата колешка од министерскиот кабинет Елизабета Канческа – Милевска да ја укинат паричната поддршка за семејството на починатиот пејач, Тоше Проески, бидејќи било против ВМРО-ДПМНЕ.

– Секој месец им даваме по 3.000 евра, а тие против нас – разговара министерот за транспорт со министерката за култура, според разговорот што го објави СДСМ.

Поврзани новости