Влада на РМ (2018-2022)

by lali

Пратениците вчера му ја дадоа довербата на мандатарот Никола Груевски и сите до еден од 123 народни избраници гласаа за новата реформска влада која за разлика од претходниот кабинет на Груевски ќе биде „маааалку“ пообемна.

Имено, ако во 2014 премиерот истрча со состав од 26 министри, сега Владата на РМ брои 137 министри сосе Груевски, од кои дури 20 се без ресор, 40 без резон, а дури 33 се за странски инвестиции.

VLADAAAAAAAAAAAAA

disklejmer

Поврзани новости