„Вила Водно“ светна во портокалова боја во борбата против насилството врз жените

by Fokus 10:23
10:23

Претседателот Стево Пендаровски се вклучи во глобалната кампања „16 дена активизам против родово базирано насилство“ на Обединетите Нации, чија цел е подигање на свеста за заштита и спречување на насилство врз жени и девојчиња и родово базираното насилство.

Пендаровски во пораката истакна дека е нужно секој од нас да има нулта толеранција на сите форми на родово базирано насилство, во секоја сфера – во семејствата, во училиштата, во институциите, на работните места, на интернет, во медиумите, на јавните простори.

- Advertisements -

Во знак на поддршка на кампањата, „Вила Водно“ е осветлена во портокалова боја.

 

Поврзани новости