Викендов можни разговори за вториот и третиот владин ешалон

by Fokus 18:00
18:00

Викендов можни се разговори за вториот и третиот владин ешалон. Партиите од парламентарното мнозинство сè уште не се договориле за поделбата и можните имиња за заменици министри и директори во јавните институции, информира АлсатМ.

ДУИ и Алијансата за Албанците посакуваат да имаат четири или пет позиции заменици-министри. Тие атакуваат на ресорот за финансии, за МВР, за транспорт и врски, за образование и Министерството за одбрана. Но, во ниту едно од нив албанските партии нема да раководат со некои оддели.

- Advertisements -

Имињата кои се вртат во јавноста за МВР, но кои остануваат неофицијални се Блерим Беџети и Зимри Ќамили од редовите на ДУИ, но и Зулфи Адили, ако бројот на заменици е петмина.

Поврзани новости