(ВИДЕО) Владиката и градоначалникот пееја за „проклетите шпиони“

by fokus

По повод 115 годишнината од загинувањето на војводата Методија Патчев, пелагониски-преспанскиот владика Петар и градоначалникот на Прилеп, Марјан Ристески положија цвеќе во прилепското Кадино Село, по што ја пееја македонската патриотска песна „Послушајте патриоти“.

На настанот бес присутни и претставници на неколку таканаречени патриотски здруженија облечени во црно и со црни беретки.

-За прв пат сме тука и ветуваме дека сето ова ќе стане традиција во наредните години, како здружение стоиме на браникот за одбрана на Татковината како вистински македонски синови, рече Горан Лазарески од Патриотските здруженија.

 

Поврзани новости