ВИДЕО Светски ден за подигнување на свесноста за аутизам

by Fokus 12:00
12:00

По повод 2 Април, Интернационалниот ден за Свесноста за Аутизмот, ви нудиме  линк од најновото предавање од иноваторот Зоран Дерновшек на кое тој ги изложи резултатите од суплементот РЕНС кој според него помага кај различни состојби и како што самиот вели може да биде ефективен дел од комплементарниот медицински третман на аутизмот.

Во неговите претходни предавања и интервјуа тој веќе ја изнесе неговата теорија за тоа како алгите можат да помогнат кај невродегенеративните болести и аутизмот кај некој деца како и кај детоксот на телото од тешките метали. Исто така, тој во најновото предавањето зборува и за тоа како новите негови истражувања се покажале во некој случаеви ефективни и во третирање на синдромот на полупропустливото црево. Во линкот можете да видите и како, РЕНС се користи и во стоматолошка ординација во Словенија за да помогне во санирање на некој трауматски и воспалителни процеси. Она што е исто така интересно е неговото објаснување како алгите со нивната дополнителна оксигенација на клетката можат да помогнат на имунолошкиот состав за да се спречи автоимуна реакција, а и нивната улога во намалување на закиселеноста на организмот.

За повеќе информации ве покануваме да го погледнете линкот од интересното предавање.

Поврзани новости