ВИДЕО: Невреме во Тетовско, надојдената Поројска река однесе мост

by Фокус 21:42
21:42

Невремето што денеска го зафати тетовскиот регион најголеми штети направи во Полог, каде, поради надојдената Поројска река, целосно е уништен еден дрвен мост, а друг е значително оштетен.

Освен овие мостови, кои беа целосно реконструирани од страна на инженерските единици на АРМ по поголемите поплави што го зафати регионот во 2015 година, засега во тетовската полиција нема пријавено друга материјална штета.

- Advertisements -

Поради излевањето на Поројска река со наноси кал, земја и камења во висина од метар до метар и половина, е прекинат сообраќајот на регионалниот пат Тетово-Јажинце на мостот од Поројска река што минува под патот.

Поврзани новости