ВИДЕО: Моментот кога полицијата упадна да тепа и влече студенти

by Fokus 01:07
01:07

Единицата за брзо распоредување примени сила на студентки кои ги влечеше по земја за да ги изнесе од седиштетото на СПУКМ, пренесе А1он.

Полицијата ги обезбедуваше тие што со сила ги зедоа гласачките кутии и се заклучија со нив во седиштето на СПУКМ. Полицијата беше повикана од Студентскиот пленум, но дојде да ги заштити нелегалните избори на УКИМ и тие што учествуваа во тој процес, односно партиски активисти на ВМРО-ДПМНЕ кои и воопшто не се студенти, а примени сила кон Студентскиот пленум.

Видео: А1он

Поврзани новости