(ВИДЕО) Како украински дронови уништија руски тенкови

by Фокус 16:15
16:15

Новите снимки покажуваат како украински беспилотни летала уништуваат руски тенкови кои се обидуваат да се засолнат во дворовите на околните куќи.

Беспилотни летала забележале тенкови кои се движат околу селото Зиркуни, пред да се обидат да се сокријат во градините во регионот Харков.

Еден од тенковите е снимен како се враќа во двор покриен со дрвја, а зад него оди војник.

Во еден момент, тенковската посада се качува во бобреното оклнопно возило додека обидувајќи се да ја прикријат својата позиција.

Но, листовите не направија доволно камуфлажа на руските тенкови. Нападите со беспилотни летала пристигнаа неколку моменти подоцна.

Поврзани новости