ВИДЕО Како се отстрануваше Ќосето

by fokus 10:50
10:50

Град Скопје објави видео од отстранувањето на споменикот на Андон Јанев Ќосето од пред судска палата.

Акцијата траеше два часа по полноќ, а како што рекоа од Градот избрано е ноќно време за да не се предизвика застој во одвивањето на сообраќајот на една од најфреквентните крстосници кај Врховниот суд.

- Advertisements -

Во отстанувањето беа ангажирани два камиона и еден кран.

Видео од отстранувањето на т.н. споменик на Андон Јанев Ќосето

Видео од отстранувањето на т.н. споменик на Андон Јанев Ќосето пред судска палата

Publiée par Град Скопје sur Jeudi 22 février 2018

 

Поврзани новости