(Видео) Јавноста исклучена од судењето на заканувачот Јакимовски, пресудата ќе биде изречена следната недела

by Fokus 12:55
12:55

Судијката Џенета Бегтовиќ откако ја исклучи јавноста, најави дека пресудата треба да се очекува за околу една недела.

Обвинетиот Јакимовски штом влезе во судницата, пред камерите со раката го направи знакот кој означува Oбединета Македонија и кој се користи како симбол за единство меѓу Вардарска, Егејска и Пиринска Македонија.

- Advertising -

Оштетени во спорот се неговата поранешна сопруга Драгана Јакимовска и новинарката Мери Јордановска.

Емил Јакимовски се товари за семејно насилство и загрозување на сигурноста со сериозна закана кон неговата поранешна сопруга и за закани упатени кон новинарката Мери Јордановска.

 

Поврзани новости