Видео: Иванов: Сега во Македонија и Исус Христос и Мухамед да се јават ќе ги убијат

by Fokus 20:05
20:05

„И Исус да се јави сега ќе го убијат. Исто важи и за Мухамед. И тој да се јави ќе го убијат“. Ваква изјава денеска во Сараево даде македонскиот претседател Ѓорѓе Иванов, кој учествува на претседателскиот панел во Брдо-Бриони процесот.

-Не е неопходна сила, туку ум, умот војува. Александар Македонски бил тоа што бил затоа што имал учител кој се викал Александар, кој го научил се, да биде трпелив, да се учи од другиот, да го искористите моментот и да бидете спремни на жртви – истакна Иванов.

Поврзани новости