ВИДЕО Богоев: Груевски ги избрка младите, но имаме план за живот во Македонија

by fokus 17:19
17:19

Стефан Богоев, претседател на СДММ ги повика младите во Македонски Брод на 11 декември масовно да излезат на гласање и да го заокружат бројот 4.

„Во средното училиште позади нас, во 2005/2006 година имало вкупно 360 ученици, а за жал во оваа учебна година бројот е намален на само 160 ученици. Ова е само уште еден показател за погубните, катастрофални политики на ВМРО-ДПМНЕ и Никола Груевски кои ги избркаа младите од Република Македонија.
Но, ние имаме План. План за живот, тука во Македонија. План со кој младите ќе работат, ќе заработат и убаво ќе живеат во нивните родни места, во нашата Република Македонија. Од Македонски Брод ги повикуваме сите млади масовно да гласаат на 11-ти декември и да го заокружат бројот 4“, рече Богоев.

- Advertisements -

 

 

Поврзани новости