(ВИДЕО) Битола донира за Турција: Цели ќеси и куфери полни со облека и храна

by Fokus

Македонија се солидаризираше со Турција и Сирија и испрати помош од неколку екипи за погодените подрачја по земјотресот од понеделникот.

Еден од градовите кој покрена иницијатива за донации е и Битола, а жителите на овој град без да се штедат донираат облека и други основни производи.

Пунктот кај новиот пазар во овој град е преполн со донации кои ќе бидат испратени кон двете земји кои ги прежуваат најтешките моменти овие денови.

 

Поврзани новости