Велика Британија предупредува за нови терористички напади во Турција

by fokus 11:51
11:51

Министерството за надворешни работи на Велика Британија ги предупреди жителите на државата кои планираат да патуваат во Турција за можност од нови терористички напади во државата.

Постои зголемена закана од терористички напади во авијациски објекти во Турција, се вели во соопштение.

Министерството наведува дека и покрај успешните напори на турските органи за безбедност, „можни се нови терористички напади насочени кон западни интереси и туристи од западни држави особено во големите градови”.

Поврзани новости