Вељаноски: Не прифаќам насилство како начин за решавање на политичките разлики

by Фокус

Трајко Вељаноски јавно ги опомена пратениците кои го предизвикале и учествувале во вчерашниот инцидент во Собранието.

– Денеска на ад-хок координација меѓу пратеничките групи на која се донесе одлуката. Ниту како пратеник, ниту како претседател на Собранието не можам да го прифатам насилството како начин за решавање на политичките разлики – изјави Вељаноски.

Поврзани новости