Вељаноски до Димовски: Ако знаеш подобро, седни ти на моето место

by fokus 20:02
20:02

Ниту на денешното продолжение на конститутивната седница на Собранието немаше напредок за избор за нов претседател на Парламентот, но за првпат дојде до мала конфронтација меѓу пратеници од ВМРО-ДПМНЕ.

Претседавачот Трајко Вељаноски прво побара од пратеникот на СДСМ, Панче Иванов да каже каде е прекршена процедурата, а потоа го исклучи микрофонот на пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Никола Мицевски, со образложение дека во неговиот говор не кажува каде се крши процедурата.

- Advertisements -

За ова се побуни Илија Димовски на што Вељаноски му одговори дека доколку тој подобро знае како треба, да седне на неговото место и да ја води седницата.

ВИДЕО: А1Он

Поврзани новости