Вчера имало вкупно 26 пожари на отворено, три сѐ уште се активни

by Fokus

Центарот за управување со кризи (ЦУК) информираше дека вчера имало вкупно 26 пожари на отворено, од коишто се изгаснати 23, а три се се уште активни.

Од трите активни пожари, два се во Општина Долнени, с. Црнилиште – два крака кај с. Долгаец – Стровија (каде што гори шума) и во Општина Чашка, меѓу с. Ореше и с. Богомила (каде што гори дабова шума и габер).

Како што велат од ЦУК, изгаснатите 23 пожари беа во Општина Долнени, с. Ропотово (каде што гореше ниска вегетација), Општина Долнени, с. Средорек (ниска вегетација), Општина Долнени, с. Сарандиново кон с. Долнени (ниска вегетација), Општина Долнени, с. Сарандиново од кај с. Пашталево (односно с. Ропотово) (ниска вегетација и стрниште), Општина Прилеп, с. Дабница (ниска вегетација), Општина Прилеп, кај Гимназијата во Прилеп (ниска вегетација), Општина Прилеп, кај ф. „11 Октомври“ (ниска вегетација), Општина Битола, с. Долно Егри (ниска вегетација), Општина Велес, с. Згополци (ниска вегетација), Општина Кавадарци с. Марена (ниска вегетација), Општина Желино, с. Желино (ниска вегетација), Општина Брвеница с. Челопек (ниска вегетација), Општина Тетово, крај патниот правец Тетово-Селце (шума и отпадоци), Општина Липково, два (2), с. Ваксинце и с. Матејче (ниска вегетација), Општина Куманово, с. Билановце (ниска вегетација), Општина Валандово, месност „Погана“ над с. Грчиште (ниска вегетација, „прнар“), Општина Струга два (2), кај с. Велешта и с. Ложани (ниска вегетација), Општина Студеничани, кај с. Осинчани (ниска вегетација и шума), Општина Кисела Вода, во кругот на поранешната фабрика „ОХИС“ (разладна кула), Општина Гази Баба, с. Трубарево (сува трева) и во Општина Студеничани, с. Батинци (каде што гореше шума).

Поврзани новости