Ванхојте не се откажува од преговорите

by Фокус

Посредникот во преговорите за спроведување на Договорот од Пржино, Питер Ванхојте, нема да се откаже од обидите да се имплементира Договорот и не ја коментира одлуката на ВМРО-ДПМНЕ да не присуствува на средби на кои ќе биде и белгискиот експерт.

Во изјава за НОВА Ванхауте вели дека преговорите продолжуваат и дека се надева оти се што е договорено во Пржино ќе се имплементира.

Поврзани новости