Ванхојте на билатерални средби со партиите за медиумите

by Фокус 11:48
11:48

Откако на средбите на работната група за спроведување на Договорот од Пржино партиите останаа зацементирани на своите предлози за регулацијата на медиумите, посредникот Питер Ванхојте, како и во петокот, ќе продолжи да остварува билатерални средби со политичките партии со цел доближување на ставовите.

Минатата недела на последната средба на работната група, СДСМ достави предлог-закон за медиумите кој се темелеше на предлогот на Питер Ванхојте. Од ВМРО-ДПМНЕ го одбија овој предлог со образложение дека е противуставен и катастрофален. Преходно и од владејачката партија доставија предлог, кој беше одбиен од СДСМ со образложение дека врши партизација на МРТ и Агенцијата за медиуми.

- Advertisements -

Поврзани новости