Ванхауте: Имавме солидна и интересна дискусија!

by Фокус

Имавме солидна и интересна дискусија, оцени белгискиот експерт Питер Ванхауте, во однос на вчерашната средба на работната група во која учествуваа претставниците на четирите најголеми партии.

На оваа средба се разговарало за избор на специјалниот обвинител, како дел од договорот од Пржино за надминување на политичката криза.

– Не можам да дадам никаков коментар, имаше многу интересна, многу солидна дискусија – воздржан беше Ванхауте.

Поврзани новости