Вангеловски ќе одлучува за притворот на Кочан, одбиено барањето на СЈО за изземање

by fokus 13:52
13:52

Претседателот на Врховниот суд Јово Вангеловски останува дел од Кривичниот совет кој ќе одлучува за притворот на осомничениот бизнисмен Сеад Кочан. Вака премалку одлучи Врховниот суд, кога на општа седница го разгледа барањето на СЈО за негово изземање, поради неговата поврзаност со „бомбите“ на опозицијата, и истото го отфрли.

На денешната општа седница на Врховниот суд во тек е одлучување за 17-те приговори, поднесени од судии од Основниот суд Скопје 1, кои беа преместени од своите работни места со новиот распоред на в.д. претедателот Стојанче Рибарев.

Поврзани новости