Утре се враќаат македонските ученици од Турција

by Fokus

Осум ученици и еден наставник во текот на утрешниот ден ќе тргнат од Турција кон Скопје, по катастрофалниот земјотрес во оваа земја и во Сирија.

Еден од учениците се здобил со повреди при земјотресот, додека пак другите успеал да помине без сериозни повреди.

Македонија веќе најави финансиска помош за Турција, а се помага и со медицинска опрема, ќебиња, храна, шатори и др.

Поврзани новости