Утре продолжува теренската вакцинација во неколку населени места

by fokus 12:57
12:57

Министерството за здравство ги објави населените места на кои утре, понеделник 26 јули 2021 година, ќе се одвива теренската вакцинација.

Теренската вакцинација ќе се одвива во следните населени места:

- Advertisements -

Тетово – Палчиште, Новаке, Камењане, Синичани, Урвич, Јеловјане 

Гостивар – Равен, Здуње, Јеловце, Печково 

Берово – Будинарци 

Свети Николе – Дорфулија, Каратманово 

Струга – Мислешево, Мороишта 

Неготино – Тимјаник 

Пробиштип – Неокази 

Кочaни – Бели 

Кичево – Колибари, Трапчин Дол, Длапкин Дол 

Битола – Могила, Радобор, Д.Чарлија, Будаково, Трап 

Македонски Брод – Белица, Драговдол, Модриште

Велес – Градско 

Теренската вакцинација без закажување започна од 12 јули годинава, во над сто населени места во сите општини ни државава.

Министерството за здравство секојдневно информира за денот и местата за теренско вакцинирање против Ковид-19.

Поврзани новости