Уставниот суд ќе расправа за прислушувањето преку мобилните оператори

by Fokus

Уставните судии денеска повторно ќе ја разгледуваат иницијативата за оценување на уставноста и на законитоста на членот 175 од Законот за електронски комуникации, oткако во март се пожалија на обемниот материјал и побараа одложување на седницата.

Иницијативата за уставноста на овој член беше поднесена во 2015 година, кога СДСМ почна да ги објавува прислушуваните материјали.

Поврзани новости