Уставниот суд ја одблокира исплатата на субвенциите

by fokus 15:13
15:13

Уставниот суд одлучи да поведе постапка за одредбите од Изборниот законик и од Законот за спречување на корупција со кои се забрануваше исплатата на земјоделските субвениции до формирањето на новата влада.

Според времената мерка за запирање на извршувањето што ја донесе судот овозможена е исплата на субвенциите која може да почне, независно што се уште не е избрана новата влада.

Поврзани новости