Управниот суд ги отфрли тужбите на СДПМ и НДМ

by fokus 16:44
16:44

Управниот суд ги одбил тужбите што ги поднесоа Народното движење за Македонија на Јанко Бачев и Социјалдемократската партија на Бранко Јаневски, откако нивните пратенички листи беа отфрлени од страна на ДИК поради неправилности.

Управниот суд оценил дека тужбите се неосновани, бидејќи партиите не ги исправиле неправилностите во дадениот рок од ДИК.

- Advertisements -

ДИК соопшти дека одлуката на Управниот суд веќе стигнала кај нив.

Поврзани новости