Управникот на Народниот театар во Белград Гончиќ ги повика граѓаните на митинг: Појдете за сите слободно да се движиме низ Србија

by Fokus

Светислав Буле Гончиќ, управник на Народниот театар од Белград, ги покани граѓаните на собирот „Србија на надежта“ што ќе се одржи на 26 мај, со почеток во 19 часот.

„Белград отсекогаш бил град со отворено срце, отворен за секого и за сите различности, за секој поединец, и отсекогаш бил град на надежта, бидејќи вистинската надеж подразбира храброст, да се има идеја и план како да се направи желбите и соништата се остваруваат. Времето во кое живееме бара од нас да се промениме на подобро. Затоа ве поканувам сите на собирот „Србија на надежта“ кој ќе се одржи во петок на 26 мај во Белград. Појдете по еден од многуте патишта што се изградени за сите ние слободно да се движиме низ нашата Србија. Дојдете сите што сакате добро за вас и вашето семејство и нашата земја“, рече Гончиќ во повикот до граѓаните.

 

 

Поврзани новости